Nama Pilihan Anak Perempuan Yang Indah Dan Bermakna

100 Nama Pilihan Anak Perempuan Yang Indah Dan Bermakna

Kalau dah berisi ni, antara paling syok sekali bila nak carikan nama anak kan? Hehe. Sama macam kak fara dulu taw. 7 hari 7 malam bertapa cari nama anak. Rambang mata sebab semua nama sedap.

Parents yang masih tercari-cari nama anak perempuan untuk baby girl yang comel itu? Apa kata korang semak 100 nama bayi perempuan bertemakan bunga ini.

Ia sungguh indah, sama seperti bunga yang harum, disukai ramai dan cantik itu. Nama anak perempuan bertemakan bunga sangat sesuai untuk mereka kan?

Jadi, jom lihat 100 nama yang kami sediakan ini:

100 nama anak perempuan bertemakan bunga:

Kredit: Mom Junction

  • Ayunina – bunga yang cantik
  • Ayana – secantik bunga
  • Adsila – bunga yang sedang mekar
  • Azhara – seindah bunga
  • Azusenna – mempesonakan seperti bunga lili
  • Azrina – bunga-bunga yang sedang berseri
  • Aisyahzaara – gadis cantik seperti bunga
  • Anindyaswari : cantik ibarat bunga, jujur dan adil
  • Aiyana : bunga keabadian
  • Briona : bunga yang cantik dan kuat
  • Bunga : bunga
  • Brillian : kecantikan yang sempurna
  • Campaka : harum seperti bunga cempaka
  • Cristy : bunga yang disukai Kristus
  • Chloe : sekumpulan bunga
  • Chrisantary : bunga krisan
  • Calyta : bunga berwarna kuning yang cantik
  • Daisy : bunga yang mekar di hari cerah
  • Dahlia : bunga yang tumbuh di lembah subur
  • Diannova : bunga yang menjadi pelita

Nama anak perempuan dengan maksud seindah bunga

Kredit: Flickr

  • Eshal : sekuntum bunga di surga
  • Fahira : seharum melati
  • Fahara : dirimu secantik melati
  • Flora : wajah berseri-seri dan baik hati
  • Fillea : bahasa Arab untuk melati
  • Fiorenza : bunga dalam bahasa Italia
  • Felora : gadis secantik bunga
  • Gandasuli : bunga cantik berwarna putih dan kuning
  • Gulinear : bunga buah delima dalam bahasa Arab
  • Hana : bunga yang paling dicintai
  • Halwatuzahra : bunga paling indah
  • Izdihar : bunga yang sedang merekah
  • Inaranti : segenggam bunga matahari di sore hari
  • Inggrid : bunga cantik yang tiada duanya
  • Jahanara : bunga dalam kehidupan
  • Jehan : perempuan yang seperti bunga
  • Jasmin : mungil seperti melati
  • Jessamyn : bunga melati
  • Jolana : seanggun bunga violet
  • Khuzama : bunga lavender

100 inspirasi nama anak perempuan bertemakan bunga

  • Kesuma : putri bangsawan yang secantik bunga
  • Kamelia : nama bunga cantik berwarna merah jambu
  • Kadziyah : bunga penghuni surga
  • Kamilatunnisa : bunga di antara para wanita
  • Kaleena : bunga dalam bahasa Ceko
  • Kikan : bunga lili dalam bahasa Hawaii
  • Leinani : serangkai bunga yang cantik rupawan
  • Liah : bunga penuh pesona
  • Lelyana : keindahan seperti bunga lili
  • Liany : bunga dari surga
  • Maylea : sekuat bunga tertiup angin
  • Mayang : keharuman selembut bunga
  • Mikanadira : bunga yang wangi dan tercinta
  • Milica : bereputasi baik dan dicintai seperti bunga
  • Melida : bunga paling harum dalam kumpulan bunga
  • Meleisha : namamu harum seperti bunga
  • Melcia : bunga yang membahagiakan hati semua orang
  • Misilana : cantik dan rendah hati seperti bunga padi
  • Mawar : bunga mawar
  • Meleana : bunga yang selalu dikenang sepanjang masa

100 nama anak perempuan dalam Islam

Kredit: Pexels

  • Madelief : bunga dalam bahasa Belanda
  • Naura : nama bunga dalam bahasa Arab
  • Nisrina : mawar putih bersih
  • Navulia : bunga yang berkilauan seperti bintang
  • Nia : sang ratu bunga
  • Nailazaara : bunga cantik yang dikagumi orang
  • Nawra : bentuk lain dari Naura
  • Nashmia : taman bunga di hati orang tercinta
  • Namirafaza : bunga menawan yang sedang mengembang
  • Pualani : kecantikan bunga surgawi
  • Puspa : bunga yang bersinar seperti permata
  • Puspita : taman bunga
  • Rumaisya : segenggam bunga yang wangi
  • Ririn : bunga kertas
  • Rosmalia : seanggun bunga mawar
  • Rosa : bunga mawar
  • Rosetta : bunga mawar dalam bahasa Italia
  • Ranupatma : kokoh dan cantik seperti bunga teratai
  • Rihanna : bunga kemangi
  • Salwanabila : manis seperti bunga

Nama anak perempuan Islam bertema bunga

  • Sekar : bunga dalam bahasa Jawa
  • Sekarputri : putri bunga
  • Syahfarani : bunga yang bermanfaat
  • Sarah : bunga yang mendapat perlindungan
  • Susanna : bunga lili
  • Violetta : bunga violet
  • Viorella : bunga yang selalu disayang
  • Wijayanti : taman bunga bermekaran
  • Wardani : bunga mawar
  • Wardah : nama sebuah bunga
  • Yasmin : bunga melati
  • Yulia : berhati teguh dan cantik seperti bunga
  • Zaara : bunga paling indah di taman hati
  • Zahratunnisa : kecantikan wanita penuh pesona
  • Zahrina : nama yang harum seperti bunga
  • Zahwa : bunga dalam bahasa Arab
  • Zsuska : bunga lili dalam bahasa Hungaria
  • Zetta : bunga ros
  • Zahratusita : bunga berwarna putih berseri
  • Zenia : hati yang cantik seperti bunga

Macam mana mommies? Ada nama anak perempuan yang berkenan di hati mommies? Jangan lupa simpan artikel ini untuk rujukan pada masa akan datang, ya!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.